Na de provincies Antwerpen en Limburg krijgen de provincies Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen eigen Centra voor Intra Familiaal Geweld (Family Justice Center / Veilig Huis) in de strijd tegen familiaal geweld. Met deze uitrol wil de Vlaamse overheid verder investeren in de succesvolle samenwerking tussen politie, justitie en hulpverlening om slachtoffers van familiaal geweld te helpen. In Vlaams-Brabant komen er twee centra: één in Halle voor arrondissement Halle-Vilvoorde en één in arrondissement Leuven.
Voor de uitrol van het Veilig Huis te Halle start Vlaanderen met twee pilootregio’s: politiezone Zennevallei (Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Beersel) en politiezone VIMA (Vilvoorde en Machelen). Om burgers dicht bij huis te helpen, vraagt de Vlaamse overheid aan de lokale besturen om een lokaal gefinancierde casusregisseur aan te werven (1 VTE / 50 000 inwoners). Deze ontvangt en helpt cliënten uit Vilvoorde en Machelen in een antennepost in het administratief centrum Brouwershuis.
De casusregisseur zal worden tewerkgesteld binnen de dienst Veiligheid en Preventie vanwege de directe link met de AGM-werking en de justitieassistenten die het administratief centrum Brouwershuis gebruiken als antennepost. Dit personeelslid valt daardoor op de payroll van Vilvoorde, maar het loon wordt doorgerekend aan Machelen via de verdeelsleutel die geldt voor de politiezone VIMA (Machelen 29%, Vilvoorde 71 %).
Er wordt een samenwerkingsovereenkomst met gemeentebestuur Machelen gesloten in het kader van het Centrum Intra Familiaal Geweld Halle-Vilvoorde - pilootzone VIMA.
De samenwerkingsovereenkomst maakt integraal deel uit van het besluit.
De voorzitter van de gemeenteraad en de algemeen directeur worden gemachtigd om de samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen.
Een afschrift van dit besluit wordt toegestuurd naar het gemeentebestuur Machelen.