Met e-mail van 17 januari 2023 vraagt de heer Jan Anciaux, gemeenteraadslid, om volgend punt op de agenda te plaatsen:
Bij mijn interpellatie op de gemeenteraad van 28 november 2022 heb ik een aantal vragen gesteld :
• Zal het college de door de actiegroep aangehaalde pijnpunten, van het circulatieplan van Faubourg, zoals beloofd bespreken en wegwerken ?
• Zal het college, na de ontvangst van de petitie, de gevolgen van die knippen inzien en aanpassingen, aan het circulatieplan van Koningslo, doorvoeren ?
Ik ben tevreden dat het stadsbestuur door mijn aanhoudende tussenkomsten de ernst van de impact van haar circulatieplannen heeft ingezien.
Mobiliteitsbeleid en verkeersveiligheid staan hoog op de agenda van het stadsbestuur. Het stadsbestuur heeft de ambitie om via wijkcirculatieplannen de Vilvoordse woonwijken te ontlasten van sluipverkeer en een groter comfort en veiligheid te creëren voor de zwakke weggebruiker. De impact van de opvolging en de uitrol van deze wijkcirculatieplannen is echter veel groter dan initieel ingeschat.
Het college heeft dan ook beslist om de implementatie van nieuwe wijkcirculatieplannen voor onbepaalde tijd uit te stellen.
Niettegenstaande de bevriezing van het beleid rond de wijkcirculatieplannen zal het stadsbestuur ook de komende periode blijven inzetten op een verbeterde en veiligere mobiliteit met bijzondere aandacht voor de zwakke weggebruiker.
Hoe zal het bestuur inzetten op een verbeterde en veiligere mobiliteit met bijzondere aandacht voor de zwakke weggebruiker ?
Hoe gaan de wijken ontlast worden van sluipverkeer ?
Zal het studiebureau nog kunnen ingeschakeld worden ?
Zal er echte inspraak georganiseerd worden ?
Kunnen alle wijken nog tijdens deze legislatuur onder handen genomen worden ?
Er wordt kennisgenomen van de interpellatie van de heer Jan Anciaux, gemeenteraadslid, en van het antwoord van het bevoegd lid van het college van burgemeester en schepenen.