Met een éénmalige subsidie van maximaal 250 000 euro nodigde het Departement Omgeving lokale overheden in geselecteerde bovenlokale gebiedsontwikkelingprocessen, uit om een lokaal hefboomproject Natte Natuur te realiseren. Om haar bovenlokale gebiedswerking te honoreren en te versterken, en tegelijk bij te dragen aan de doelstelling van het Project Natte Natuur uit de Blue Deal selecteerde het Departement Omgeving lokale hefboomprojecten Natte Natuur die in het kader van de bovenlokale gebiedsontwikkeling een financiële impuls krijgen om tot uitvoering over te gaan.
Stad Vilvoorde diende het project Ravaartstraat in en kreeg hiervoor een subsidie van 236 374,50 euro, excl. btw, of 285 560 euro, incl. btw, toegewezen.
De ontharding van de Ravaartstraat is een actie die opgenomen is in het landinrichtingsplan Trawool , prioriteitenlijst 2. Door de financiële impuls kan het project ambitieuzer aangepakt worden dan initieel voorzien in het landinrichtingsplan. De stad dient hierdoor haar eigen bijdrage wel te verhogen met 89 000 euro. De verhoging van het budget voor het Landinrichtingsplan Trawool wordt voorzien in het meerjarenplan.
De Ravaartstraat is voor deel gelegen op het grondgebied van Vilvoorde en voor een deel gelegen op het grondgebied van Steenokkerzeel. Voor de coördinatie van de voorafgaande studies en de realisatie van de herinrichtingswerken worden twee samenwerkingsovereenkomsten opgemaakt, namelijk één tussen stad Vilvoorde en de VLM en één tussen gemeente Steenokkerzeel en de VLM. De goedgekeurde overeenkomst moet tegen ten laatste 1 december 2021 voorgelegd worden.
Er wordt een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Vlaamse Landmaatschappij nv voor de herinrichting van de Ravaartstraat.
De samenwerkingsovereenkomst maakt integraal deel uit van dit besluit.
De voorzitter van de gemeenteraad en de algemeen directeur worden gemachtigd om de overeenkomst te ondertekenen.
Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan de Vlaamse Landmaatschappij NV.